GenserUFOen som ble ferdig

Denne genseren ble kåret til fjorårets fiasko på bloggen min i januar. I mange lange måneder har den ligget og skult på meg og bare manglet et halvt erme.


Grunnen til at den ble liggende er først og fremst fordi jeg ikke likte garnet: Drops baby alpaca silk. Alle ujevnheter synes veldig godt også økninger og fellinger. I tillegg synes jeg fargen var litt blass. At genseren satt som et pølseskinn gjorde i grunnen ikke saken bedre.

For et par uker siden fikk jeg en raptus og bestemte meg for å gjøre den ferdig å se om den kunne brukes likevel. Strikkingen var unnagjort på en kveld, vaskingen dagen etter. Typisk at ting som egentlig tar veldig kort tid blir liggende i det lange og brede.


Resultatet ble bedre enn forventet. Genseren jevnet seg ut og ble litt større i vask, i tillegg har den videt seg litt i bruk, så nå er den egentlig ganske passe. Fargen er fortsatt blass, men den er overraskende myk og god å ha på, så det veier opp litt.


Jeg synes Color affection-sjalet passer godt til og hjelper på blassheten. Jeg tror faktisk jeg skal klare å bruke denne en del uten alt for store problemer tross alt.

Fakta: 
Mønster: Mandel av Fallmasche.
Dette mønsteret likte jeg godt. Det har en litt spesiell konstruksjon, siden skulder"klaffene" strikkes først også plukkes det opp masker rundt til forstykke, ermer og bakstykke. Egentlig er det rynker foran på klaffene, men de forsvant visst litt på min genser. Det skulle også være rynker i sidene, men det var helt håpløst å få pent i silkealpakkaen. Det er stor sannsynlighet for at jeg strikker denne på nytt med en annen garntype.

Garn: Drops baby alpaca silk og pinne nr 3.75. Jeg brukte i overkant av fem nøster på genseren.

Tidsforbruk: Lenge! Jeg startet 25. juni i fjor og gjorde den ferdig i februar i år.

Prosjektside på Ravelry

Ellers har jeg jobbet i en måned nå og det går overraskende bra. Hodet fungerer sånn noenlunde og jeg blir ikke så sliten som fryktet av mine to korte ukentlige arbeisøkter. Det er fortsatt energi igjen til å gjøre andre ting de dagene jeg ikke jobber. I tillegg blir dagene lysere og varmere og da går jo det meste litt lettere uansett synes jeg. Så jeg krysser fingerene for at den positive utviklingen fortsetter.

Ønsker alle som er innom en fortsatt god helg! :)

Kommentarer

Lisbeth Bula sa…
Først og fremst: Godt å høre at jobben går fint!
Dernest: fra mitt ståsted ser genseren aldeles flott ut, ja. Og det passet fint med sjalet til. (og jeg prøver å skyve vekk tanken på den bomullsjakka som ligger innerst i skapet med bare noen få omganger igjen og sammensying...Fra hmmm..er det tre år nå. Skammer meg)
Innestemmen sa…
Hurra for FO'en, den ble fin =)
Den er utrolig flott - og sitter som et skudd. I tillegg er jeg helt enig i at sjalet ditt er perfekt til. Bra at du er bedre!!
Charlotte sa…
Jeg syns denne var kjempefin jeg! Det er jo gøy å få en ufo mindre da :) Fargen er kjempefin i allefall, og som du sier så passer den veldig bra til skjerfet ditt :)
Kozemor sa…
Synes fargen kledde deg veldig godt! Og genseren sitter som et skudd på bildene i allefall! Du var heldig med den :D
Sylvia sa…
Så flott genser, da gitt!
Godt du tok mot til deg og fikk den ferdig, og at den ble mye bedre etter vask.
Fargen ser helt grei ut, men jeg forstår "problemet". jeg har også plagg som ikke er heeeelt min farge, men får jeg et sjal eller smykke til i en annen farge, går det så greit.
Og det sjalet var kjempefint, og helt spesiellt. Så artig strikket.
Ellers er det gøy å høre at du føler deg pigg, selv om du har behynt å jobbe igjen......det visste jeg faktisk ikke.
Nyt herlige vår-dager. klem
Sylvia sa…
Ja, det er bare meg igjen her...... jeg glemte å nevne Baby-silk fra DSA. Har du prøvd dette garnet istedetfor det fra Garnstudio?
Det er nemlig en av favorittene mine, og det blir så jevn og fin strikk av det.dessuten er det jo nydelig å holde på med.
Sånn!
Bodil sa…
Så flott den vart :) Eg likte fargen, og syns du kledde den godt. Syns halsutringningen var veldig fin.
God helg.
trinemamma sa…
Flott genser, men må innrømme at den blir på en måte bedre med det lekre sjalet... om du skjønner, men sånn er det vel ofte i "mote" verdenenm at tilbehøret er vel så viktig :-)
Felisi sa…
Lekker genser i kledelig farge! Jeg tror du kommer til å bruke den mye jeg :)
Linda Aasan sa…
Den ble jo riktig fin, jo! Kanskje jeg skal prøve meg på mønsteret likevel :) Så flott at det går bra med jobbing! Jeg blir så glad av å høre at andre klarer å komme igang igjen, det gir litt håp om at bedringen kommer, sånn smått om senn!
Genseren ble jo kjempeflott!
Det er helt utrolig hvor mye du strikker, jeg rullet litt nedover bloggen her. Likte veldig godt ponchoen du viste for et par innlegg siden - elsker sånne flagrende gevanter.

Så bra at det går fint på jobb!
Og ha en finfin søndag!
Quiltefia sa…
Hei!! Godt å høre at det går bra md jobben!!:-) Genseren er kjempefin!! Men alt det du lager ser jo bra ut på deg!! Ha en fin søndag!! AnneK:-)
Jeg synes resultatet er meget vellykket . Farven er også god men kan fint friskes op med tørklæde/smykker. Det er en lækker genser - godt du fik den færdig :)
Hilsen Mona
Jeg synes resultatet er meget vellykket . Farven er også god men kan fint friskes op med tørklæde/smykker. Det er en lækker genser - godt du fik den færdig :)
Hilsen Mona
Gitte sa…
Jeg synes den er blevet rigtig flot! Meget enkel og stilren, og tørklædet passer flot dertil.
Renathe sa…
Jeg synes den var nydelig jeg! akkurat en slik genser jeg så gjerne skulle ha hatt! <3
torirot sa…
Genseren passer jo perfekt! Takk for link til mønsteret, interessant konstruksjon, får legge den inn i den etterhvert lange køen...
Helle sa…
Det at du fortsatt har overskudd til å både strikke og blogge etter jobb er fantastisk bra! Det tyder på at det går rett vei, ikke bare med solen. :)

Enkelte ganger kan detaljer som et lekkert skjerf gjøre hele forskjellen på et antrekk. Godt du fikk ferdig genseren, det er så ergerlig med halvferdige prosjekter som aldri blir noe mer enn det.
Jane sa…
Den ble da kjempefin!! Likte fargen og jeg, og som du sier, skjerfet passet jo kjempebra til. Jeg liker i grunn alt du lager jeg :)
Godt å høre at det går fint på jobb også.
Så godt å høre at du takler jobbstart bra. Og flott genser, er det ikke rart hvordan noe kan bli liggende lenge, og når man da tar det opp, går ganske radig?
Torilpia sa…
Synes genseren var veldig fin - likte fargen godt også .. så jeg mener du kan være godt fornøyd med den :o)

Håper du har fine dager og nyter at vi snart har vår.

Klem!
GNIST sa…
Jammen bra du gjorde ferdig denne fiaskoen, for den ble jo kjempefin!! Den ser flott ut på deg, og et sjerf kan jo sprite opp fargen. Må være perfekt nå til våren! Fint at det går greit med deg på jobb! Ta vare på deg!
GNIST sa…
Jo forresten, det er jo en morsom konstruksjon på denne genseren. Hadde vært gøy å prøve! Takk for tips!