Stripedilla

Striper er in for tiden virker det som, og jeg er bitt av basillen. Første stripeprosjekt som er ferdigstilt er en stripehals.


Den er inspirert av mønsteret A million stripes loop, men jeg satset på at strikkeferdighetene var gode nok til å strikke denne på frihånd.

Stripestrikk i forskjellige farger er i grunnen litt genialt. Inspirasjonen holdes oppe siden stripene så tydelig viser at strikketøyet vokser. Dessuten er det spennende å se hvordan det blir med neste fargekombinasjon, og da må man jo strikke litt til for å se.


Striper er også ypperlig for å strikke opp garn fra lageret, og her har jeg fått brukt opp litt i underkant av 200 gram rester i tynn alpakka. Noen av fargene var jeg skeptiske til om passet sammen, men det ble bra til slutt og jeg ble fornøyd i all beskjedenhet.


Sånn strikket jeg halsen: Jeg la opp 104 masker på pinne 3.25 med midlertidig opplegg. Her er det flere forskjellige metoder, men jeg brukte Judy's magic cast on. Midlertidig opplegg brukes fordi halsen skal syes sammen til slutt og da er dette en metode som gir lite synlig søm.

For å få stripene så pene som mulig brukte jeg Jogless stripes-metoden. Så strikket jeg striper som enten var åtte omganger brede eller fire. Dette fortsatte jeg med til halsen var lang nok til å få to ganger rundt halsen, ca 120 cm. Før sammensying er det viktig å feste trådene, de er det umulig å komme til etterpå. For å sy pent sammen brukte jeg kitchener stitch. Det tar litt tid, men resultatet blir bra. Enda finere hadde det nok blitt hvis jeg hadde vasket eller dampet halsen, men det er ikke blitt gjort foreløpig.

Neste stripeprosjekt er den fine sinnasaujakka til Pinneguri. Jakka var så søt, så den kunne jeg rett og slett ikke motstå å legge opp til.


Her bruker jeg også garn fra lageret. Rester av Holst supersoft og tynd uld fra Geilsk. Det blir forskjellige blåfarger nedover, siden jeg bare har litt av hver farge.

Dette blir innimellom-strikk, for til min glede så har tenåringsjentene kommet med mange bestillinger på hjemmestrikk denne høsten. Jeg vil gjerne at de skal holde seg varme, så jeg er ikke vanskelig å be.

Har du noen stripeprosjekter på pinnene eller i strikkekøen denne høsten?

Kommentarer

Innestemmen sa…
Striper er magisk, helt sant =) Og så nydelige farger i skjerfet. Blir spennende å se hvilke prosjekter storejentene får!
Tovepia sa…
Dette falt jeg for, kjempefine farger og så genialt mht restelageret!!
Sikkert mykt og herlig i Alpakka også, så dette skal strikkes!!
Ha en fin dag, klem;)
Hanne sa…
Den stripehalsen ble helt nydelig! Ypperlig julegaveidé.
Pludrehanneklem
Quiltefia sa…
Hei!! Fin hals med superfine fargekombinasjoner!! Jeg har også myst på den jakka!! Den ligner jo på chip munk? Tror den het det. Det er så mye fint der ute...... Ha en fin dag!! Annek:-)
karna sa…
Så nydelig hals! Kanskje det blir noe sånt jeg får strikke sauejakke av nøstene mine ,-)
by Li sa…
jeg eeeeelsker striper! :)
har klesskapet fullt :D

Og på pinnene nå har jeg en stripete barnevest. Magic troll er en kjekk sak som går fort. Må jo bare ta en stripe til, og en til og en ......
hobbyvenn sa…
Flott hals! Ja striper er inspirerende siden en ser så tydelig at arbeidet vokser. Jeg strikker ikke så ofte triper av en eller annen grunn, men skal snart igang med sinnasaujakken, hurra.
tantemaraj sa…
Herlig hals!!! Artig at du kombinerte smale og bredestriper også:) Gleder meg til å se sauejakka!!
Flotte striber
Og god effekt med farveskift.
Det er godt med nogle projekter hvor man kan få brugt resterne :)
Hilsen Mona
Grete sa…
Den halsen der deilig og myk ut! Og noen flotte vanter du viser nedenfor!
Blåbærlina sa…
oh, yes! Striper på gang her også. kommer snart :O)
Så fine striper du har både i jakken og på stripehalsen! Takk for alle gode tips!
Elisabeth sa…
Det var kult!
Men kan ikke strikke det uten de avanserte opplegg- og overgangsløsningene som du henviser til tro? Det skal vel bare snurrers rundt halsen, slik at "skjønnhetsfeila" ikke vil komme så tydelig fram?

Hm, lurer på om jeg skal hive meg på et slikt, nå som kulda setter inn?
gyldenkron sa…
Den var kjempefin. Og så snill du er som linker til gode teknikker. Å få fargeoverganger fine i striper og å montere/sy sammen er jeg ikke flink til, så dette var lærerikt
Helle sa…
den sinnasuejakken var jo bare så morsom.

Det mangler ikke på planlagte prosjekter utover høsten, selv om det ikke er ikke så mye striper som er planlagt. Så hyggelig at tenåringen gjerne vil ha hjemmestrikket. Selv må jeg innrømme at jeg helst ikke tar i mot bestillinger, da jeg kun strikker etter: det har jeg lyst til å strikke.
Nydelege fargar på stripehalsen. Sinnasaujakken blir og kjempefin!! Flotte fargar. Ønskjer deg ei fin helg.
halsen var super!
Det er gøy med striper og restegarn!
Tovepia sa…
Jeg lurer på om jeg kan få bruke et av dine bilder her og samtidig linke til deg. Har ei side på fb som heter Lun & Lett, og dette er som skapt for den sida:))