Barnejakka Villsauene på Runde

Da er jakken i størrelse 1.5 år, som jeg strikket på i forrige innlegg ferdig. Det er alltid litt skummelt å klippe med saks i strikketøy man har jobbet litt med, heldigvis går det stort sett bra.


Jakken er strikket i Holst supersoft og det gikk sannelig ikke mye garn med til denne. 75 gram lett, hvorav den lysegrå hovedfargen stakk av med nesten 50 gram. Til de forskjellige fargene i saueflokken gikk det med mellom 3 og 8 gram av hver farge. Jeg hadde bittesmå rester av noen av fargene, men det viste seg å være mer enn nok heldigvis.


Knappelageret mitt er ikke i like godt hold som garnlageret, så jeg slo to fluer i en smekk og kombinerte besøk i den nye butikken til Pickles med knappekjøp. Lekker butikk og et flott tilskudd til Oslos garnbutikker. Kanskje ikke verdens største knappeutvalg, men jeg synes ikke disse ble så verst.


Som vanlig brukte jeg heklemetoden før oppklipping av jakken.


Sauene fikk seg en tur i vaskemaskinen på kald ullvask, og denne gangen klippet jeg mens jakken enda var våt. Da kunne jeg brette knappestolper og heklekant pent til hver sin side før tørk. Heklekanten ligger fint på innsiden, og det er ikke nødvendig med belegg av noe slag.

Veldig grei metode, og jeg foretrekker også å hekle selv om en søm med symaskin er nødvendig, siden heklekanten er tynnere og mindre "klumpete" enn belegg. Jeg syr ikke med maskin når jakka er i ren ull som i dette tilfellet, da holder det fint med bare heklekant.


Har du lyst til å strikke Villsauene, så finnes mønsteret på Ravelry. Du må bare smøre deg med litt tålmodighet. Det ble oppdaget noen småfeil i mønsteret under samstrikken, og akkurat nå er mønsteret til revisjon. Mønsteret er nå tilgjengelig igjen i revidert utgave. :)

Prosjektside på Ravelry

Ellers så har jeg vært så heldig å få være med på garnbyttekveld. Det går ut på at alle ( i dette tilfellet fire) tok med seg garn som hadde ligget lenge på lager og kanskje var litt vanskelig å få brukt. Garn som ikke virker så godt for en person, kan være supert for andre.


Jeg er kjempefornøyd med min garnfangst, både farger og garntype. Det er helt topp å få nytt garn uten å hverken øke lageret eller bruke penger. Håper virkelig alle ble like fornøyd med byttet som jeg er.

Ha en fin septermberhelg! :)

Kommentarer

Kari Aspenes sa…
En fornøyelse av ei jakke!!!

mimouna sa…
Så flotte farger på sauene dine! Deilig med en slik lett og varm barnejakke.

Må prøve den hekle-og-klippe-metoden en dag jeg føler meg modig.

God søndag!
Kristin Å sa…
Det mønsteret har jeg kjøpt også, veldig kjekt at noen har tråkka stien før meg og kan fortelle om garnforbruk og slikt, din variant var kjempe lekker :-)
Hvor er det bare superflot med de får ! jeg kunne faktisk godt tænke mig en i voksen str. :o) Den er da helt vildt flot !
hæklemetoden har jeg endnu ikke prøvet - og har også læst blog fra en, hvor metoden gik galt. Men jeg giver dig ret - inderkanten er fin, og ingen belægning er nødvendig.
Og så var det da en super god ide med garnbytteaften.
Vi har prøvet det med tøj på min arbejdsplads - men garn er da en endnu bedre ide. :o)
tantemaraj sa…
Flott saue jakke!! Jeg kjenner også ei som ønsker seg en sånn:) Så vi venter tåååålmodig på oppdatert mønster....

Innestemmen sa…
Så fin sauejakke! Knallfine farger:))
hobbyvenn sa…
Jakken ble Kjempesøt. Utrolig hvor lite garn det gikk med til den.
Grete sa…
Så fin jakke, og flott fargekombinasjon! Utrolig at det går så lite garn!
torirot sa…
Flott jakke i herlige farger!
Hvor er den bare flot! Jeg kan godt forstå at det var svært at klippe i trøjen! Det har jeg endnu ikke prøvet.
Stine sa…
Knallfin jakke :)
Ina sa…
Nydelig jakke, for noen flotte farger du har valgt!

Jeg er midt i jakkestrikkinga selv, og kjenner jeg ble litt nervøs for disse mønsterfeilene du nevner... må vel sjekke Ravelry for å finne ut hvilke feil det er snakk om før jeg strikker videre ;)

Jakka ble nydelig! Flotte farger!!
Marion T sa…
Nydelige farger! Kanskje neste gang prøver jeg meg på heklemetoden.

Garnbyttekveld var ingen dum idé. :)
For en nydelig jakke!! En slik en skulle min snuppe hatt, bare synd jeg ikke er noe særlig på å strikke slike plagg!!