Det drypper på klokkeren også (av og til)

Mens noen (vi nevner ikke navn *host*) får mye hjemmestrikket, er det andre som må vente litt lenger mellom hver gang det drypper noe på dem. Jeg snakker om mannen i huset, han har nemlig vært så heldig å få en ny hjemmestrikket genser.


Sist gang han fikk genser, var for over to år siden og da strikket jeg Brownstone. Det var overraskende vellykket og den har blitt brukt og slitt. Den har fått lapper på albuene og blitt stoppet i slitte vrangborder. Tiden var dermed nærmest overmoden for en ny genser.

Det er ikke spesielt lett å finne artige og fine mønstre på herregensere synes jeg. Det flommer over av fristende mønstre for kvinner på Ravelry, for menn er det adskillig mindre. Det begrenser også noe at genseren skal være forholdsvis nøytral, så den kan brukes på jobb og i tillegg er v-hals populært.I tillegg kommer mine krav, som er at det skal kunne strikkes uten montering og søm. Siden jeg også gjerne ville ha "rette" ermer, som ser ut som de er sydd på nesten, ble det et mønster på damegenser som utgangspunkt. Mønsteret Simple Ziggurat av Åsa Tricosa, begynner på skuldrene og strikkes med masse forkortede rader rundt og fram og tilbake, og resultatet blir rette ermer.


Mønsteret er veldig detaljert og godt, med mange mål. Det var derfor ikke noe problem å måle nakken og begynne med en stor størrelse, for deretter å øke mindre enn oppskriften tilsa, for å få riktig brystmål. I tillegg lagde jeg v-hals, den har forbedringspotensiale ser jeg, men nå er den som den er.


Garnet er fra Isager, innkjøpt i dyre dommer fra Den blaa dør i Kristiandsand. Det er en tråd Spinni og en tråd veldig tynn alpakka. Tanken er at alpakkaen skal gjøre den litt mer slitesterk enn den forrige genseren. Resultatet er en lett og myk genser, nesten lit lodden. Fargevalget er ikke mitt, det var mannen som ville ha den litt spraglete.

Kjekt med gensere som kan prøves underveis!
Som bildene avslører er ikke genseren helt ny, den ble ferdig helt på tampen av oktober. Den er en ubetinget suksess, og har vært masse i bruk allerede. Faktisk så mye, at jeg innser at en ny genser antagelig må strikkes i løpet av året så han har noe å bytte med. Veldig takknemlig å strikke til en som bruker genseren nesten daglig.

Vil du vite enda mer om genseren: Prosjektside på Ravelry

På pinnene nå har jeg et veldig spennende prosjekt, jeg teststrikker den nydelige genseren "Next year in Lerwick" for Torirot


Det går ikke fort med så mye mønsterstrikk, men det blir jo så vakkert at det er en fryd å strikke. Jeg strikker med garn fra lager, Holst supersoft og andre lignende tynne garntyper.

Kommentarer

Kirsti sa…
For en nydelig genser du har strikket til mannen din! Den er jo fin til både hverdag og fest. Heldig han er:)
Sylvia sa…
En kjempefin ogenkel genser du har strikket til mannen din. Og så morro at han bruker den hele tiden. Jeg liker best å strikke til dem som bruker det jeg har strikket. Det jeg ikke bruker selv, gir jeg bort til noen, så gir jeg også bort en glede.
Så lekkert prøvestrikken din ser ut. Helt fantastisk fint med både mønsteret og fargene som er valgt. Den skinner jo.
Blir morro å se den helt ferdig. Håper du viser den frem da, Vibeke.
Ha en fin mandag.
Sommertid sa…
Ja, du må definitivt strikke en genser til til mannen din. Enkel, fin og veldig anvendelig, akkurat slik man elsker det !
Fine farger på teststrikket. Bli fint å se det ferdig.
Villblomsten sa…
Så mye fint du har strikket :-)
Veldig fin herregenser! Jeg må tilbake til 2009 for å finne noe til mannen her, host, host. 2014 er trolig året der han skal få en ny, siden den andre nærmer seg ganske slitt.

Og teststrikken ser super ut. Den er på lista når mønsteret slippes ut.
Hannesol sa…
Det var en superfin mannegenser, skjønner godt han er glad for den! Jeg har også genser til mannen på lista iår, nesten *host* 30 år siden jeg strikka stort plagg til han sist så det er på tide.
Ha en fin kveld:)
torirot sa…
Flott herregenser - har ikke prøvd med på den varianten ennå. Og nydelige farger du har funnet til Lerwick-genseren, da.
Veldig flott genser til mannen - og et kompliment at han bruker den så mye!!! Flott farger i teststrikken du har!!!
Bodil sa…
Det var ein veldig flott herregensar. Og fargerik og flott gensar du teststrikkar.
Birgitte sa…
Fin herregenser! Det må være kjekt å se at hjemmestrikka plagg blir så mye brukt:) Likte den spraglete effekten.
Ingvild sa…
Veldig flotte genserar, både den til mannen og den du har på pinnane. Artig å strikke plagg som ein ser vert mykje brukt og satt pris på av mottakaren :)
Åh dit mønsterstrikning er bare så smukt ! Jeg elsker selv at strikke flerfarvet - det er sådan en hyggelig proces.
Gejseren til din mand er også blevet rigtig flot. Jeg tror at Anette Danielsen (så vidt jeg husker) har lavet nogle flotte herremodeller - hvis du skulle få lyst til at forsyne ham med flere ;)
Jane sa…
Wow!! Kjenner nå at jeg angrer veldig på at blogging og bloggleserunder ble prioritert bort i en hektisk høst med oppussing av leilighet... Har jo gått glipp av masse godbiter!!
Jeg liker alt du har strikket "siden sist" (men det vet du vel fra før av), men spesielt moro var det å se flotte herreplagg!! Det florerer ikke akkurat av de rundt om. Genseren til mannen var jo knallfin, og jeg håpet du skulle skrive at du hadde fulgt den eller den oppskriften til punkt og prikke... :) (Særlig overrasket over at det ikke var sånn, ble jeg derimot ikke... :D)
Og utfordringen med hette og glidelås så ikke ut som hadde vært noen utfordring i det hele tatt...
Nei, nå er det tilbake til daglige bloggrunder kjenner jeg :) Takk for nok en inspirrerende "titt" :)
hobbyvenn sa…
Så flott genser du har strikket til mannen din. En slik kunne mannen min også brukt, men kommer jeg med mønsterstrikk så blir de liggende i skapet. Nydelig den mønstrene som du holder på med også.
Frk.Badegakk sa…
Vel verdt å vente på den der da! Den ble kjempeflott! Og teststrikken din blir nydelig! *applaudere*
mimouna sa…
Fin og praktisk herregenser. Kjekt når de blir masse brukt.

litt av en overgang til alt mønsteret på den du strikker nå da. Men den blir nydelig!